Moda altfel: office fashion 2.0

Daca pana de curand am respectat cerintele iernii si am mizat pe tinute calduroase si cat se poate de confortabile, primavara ne da acum unda verde la outfituri care ne aduc intr-o lumina calda pasiunea pentru estetic si pentru modern.

Una dintre cele mai neglijate categorii vestimentare, cea a tinutele office, ne-a obisnuit multa vreme cu tipare si reguli pe care nu multe dintre noi si-au permis sa le puna la indoiala. Fuste midi conice, sacouri si camasi cambrate, pantofi cu toc mediu, alb&negru. Un tipar pe cat de corect, pe atat de predispus schimbarilor. De ce sa nu incercam, deci, un upgrade al modei office prin mici trucuri care vor face toata diferenta?

Desi camasile cambrate, cu guler clasic, uni sau cu dungi, s-au impus ca pionieri ai tinutelor de birou, nu ne interzice nimeni sa extrapolam. Eva Mendes ne arata cum putem purta o bluza inflorata cu o fusta classy, intr-o tinuta feminina si perfecta pentru birou. Asortand una dintre culorile bluzei cu nuanta fustei alese (de preferat uni) primim cu siguranta puncte in plus in concursul estetic. Valentino propune nuante suave de roz pal, la fel de feminine si de potrivite tinutelor pe care le purtam la serviciu.

bluza.eva.mendes bluza.Valentino bluza1 bluza2

Daca ne gandim la fusta ideala pentru birou, prima imagine va fi cea a fusei conice, creion. Totusi, pe langa faptul ca acest model nu avantajeaza orice silueta, datorita monopolului detinut atat timp, ne determina sa ne indreptam atentia si asupra altor modele. Fustele clos, in A, uni sau cu un imprimeu discret, sunt la fel de potrivite, uneori mult mai confortabile si au avantajul de a ne completa perfect tinuta pe care o putem purta si in oras dupa programul de la serviciu. Asorteaza cu tocuri subtiri sau chunky si o bluza cu un model clasic.

fusta 2 fusta 3 fusta5 fusta6

La fel ca fusta, pantalonul “ideal” pentru birou se incadreaza in parametrii clasici: croi drept sau conic, talie medie sau inalta. Moda din ultimele sezoane, insa, aduce un suflu nou care provoaca deja dependenta: pantalonul culottes. Imposibil sa ne dezamageasca, modelul preferat in acest sezon compune o tinuta clasica si moderna porivita atat unui look office cat si unui outfit de oras. Tocurile inalte sunt un must in completarea tinutei, iar bluza este de preferat sa nu urmeze un croi amplu sau prea lung.

pantaloni pants1 pants2 pants3

Cat vremea inca ne mai cere sa adaugam o jacheta, un trenci sau un pardesiu tinutei, putem profita la maximum incluzand in tinuta office un pardesiu colorat. Da, bejul este un clasic al acestor piese vestimentare, dar de ce sa nu aducem lucrurile la un nou nivel? Iar pentru urmatoarele luni de primvara nici nu putem face o alegere mai buna decat un model colorat sau inflorat. Dries Van Noten, Oscar de la Renta si Ralph Lauren sustin trendul care ne poate insenina diminetile si, de ce nu, intreaga zi.

pardesiu.Dries Van Noten 6a1de03948809466903cd99d962b1cca pardesiu.oscardelarenta

pardesiu

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.