Met Gala-cele mai controversate si mai elegante tinute ale vedetelor

Sarbatorind 70 de ani de la prima editie, Met Gala a reunit in 2018 celebritati din lumea modei, a muzicii, a filmului, dar si din lumea artei cu scopul de a contribui la strangerea de fonduri pentru Met Costume Institute. Tinute sonore, aparitii demne de zecile de blitz-uri ale paparazzilor, creatii ale celor mai faimosi designeri, toate aceste repere stilistice sunt in fiecare an rezultatul unei teme vestimentare.

Astfel, pe 7 mai 2018, vedetele au prezentat intregii lumi propria viziune despre laitmotivul evenimentului: “Heavenly bodies: Fashion and the Catholic imagination“. Considerata a fi editia cu cele mai controversate tinute din ultimii 70 de ani, Met Gala nu a adus in atentia iubitorilor de moda doar outfituri statement, ci si look-uri clasice, feminine si elegante care ne inspira in alegerea unor tinute ca la carte.

Dintre tendintele abordate in 2018, rochiile si salopetele elegante cu umeri goi ne reamintesc ca acest stil se afla in continuare in topul celor mai populare trenduri. Fie ca vorbim despre o tinuta strapless, cu umerii goi, asa cum prezinta Kendall Jenner prin salopeta alba, sau despre o rochie pe un singur umar, precum cea a modelului Gisele Bundchen sau a actritei Amanda Seyfried, accesorizarea este de fiecare data una statement in zona superioara.

Cerceii masivi in combinatie cu gentile plic aduc un echilibru ideal unei astfel de tinute, incurajand urmarea trendului strapless pentru o aparitie eleganta, perfecta pentru un eveniment glam.

Kendal-Off-White  Rochie-Giambattista-Valli

Gisele-Versace  Amanda-Prada

Actritele Michelle Williams si Jennifer Connelly au optat in acest an pentru tinute argintii, demonstrand inca o data ca alaturi de negru, argintiul va fi cu atat mai bine pus in valoare. Din acelasi registru stilistic, Emilia Clarke si modelul Joan Smalls au ales auriul in creatii semnate Dolce&Gabbana si Tommy Hilfiger. Nerecomandate femeilor cu o silueta voluptoasa intrucat culorile metalice reflecta lumina, ducand astfel la iluzia estetica a unei siluete mai voluptoase, argintiul si auriul sunt in continuare alegerile neconventionale, dar ideale pentru o tinuta glam imposibil de ignorat.

Vuitton  rochie-argintie-vuitton

emilia-clarke-dg  joan-smalls-tommy

Capa reprezinta de cele mai multe ori o piesa-accesoriu care exprima feminitate la maximum, dar si o tusa aristocrata. Nu este de mirare, deci, ca vedetele au ales rochii cu un croi care duce cu gandul la cele mai high class tinute. Aducand un plus de volum in partea superioara, aceste modele sunt recomandate mai ales femeilor cu o silueta triunghi (umeri ingusti, solduri pronuntate).

Actritele Alicia Vikander si Naomi Watts, dar si top modelul Karlie Kloss sunt cateva dintre celebritatile care au ales o rochie-capa pe care au accesorizat-o corespunzator: manusi lungi, bentite catifelate si accesorii fine care aduc aceste tinute la apogelul elegantei.

alicia-vuitton  karlie-brandon-maxwell

naomi-kors  rochie-browne

Desi trendul floral nu se pliaza pe tema “Moda si imaginatie catolica“, Amal Clooney si actrita Scarlett Johansson nu au renuntat la una dintre cele mai romantice repere ale modei.

Pentru a sublinia efectul imprimeurilor sau aplicatiilor florale, croiul cu umeri goi compune un duo perfect impreuna cu cerceii masivi, lipsa accesorizarii decolteului accentuand rafinamentul tinutelor.

amal-r-quinn-dress  scarlet-marchesa-dress

Celeste blue explica prin insusi titlul care il defineste prezenta in cadrul unui eveniment care doreste sa aduca impreuna sacrul si profanul ca repere stilistice. Doua directii pe care aceste nuante le subliniaza prin tinutele vedetelor vizeaza alaturarea albastrului celeste argintiului sau galbenului pentru un efect cromatic sporit.

Si de aceasta data, actrite precum Rooney Mara si Diane Kruger au adus in prim plan rochiile-capa, respectiv rochiile cu umeri goi, incluzand tinutele pe lista celor mai moderne, mai rafinate sau mai indraznete.

rooney-mara-givenchy  rochie-bleu-met-gala

rochie-bleu-met-gala  naomi-valentino

Daca multe dintre vedetele prezente au diluat tema propusa conform propriilor preferinte, nume sonore precum Sarah Jessica Parker sau Madonna au exploatat la maximum libertatea modei. Afisand look-uri opuse cromatic, dar exprimand aceeasi nota religioasa, tinutele semnate Dolce&Gabbana si Jean Paul Gaultier remarcabile prin croiurile ample si accesorizarile dramatice explica de ce aceasta editie este considerata cea mai controversala din ultimii 70 de ani.

DG  Madonna-Gaultier

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.