Met Gala 2016 : “Moda in Era Tehnologiei”

Extravaganta, haute couture, moda la maximum si celebritati ale caror nume nu trebuie explicate. Asta a adus in atentia tuturor iubitorilor de moda Met Gala, evenimentul tinut pe data de 2 mai in New York si recomandat chiar si prin numele care il descriu: “petrecerea anului” sau “Oscarurile de pe Coasta de Est”.

In fiecare an, tema petrecerii pune in umbra tema anului precedent, un fapt cu care organizatorii ne-au obisnuit de aproape 50 de ani. Prima zi de luni din mai a adus impreuna nume sonore care au descris cat mai personlizat si mai original tema “Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology”. Nu ar trebui sa fie, deci, o supriza ca tinutele au fost cat mai extravagante sau ca nuantele metalice au impanzit covorul rosu. La fel cum nu va fi o surpriza daca rochia translucida Zac Posen, purtata de Claire Danes, va scrie istorie.

claire-danes- met-gala claire-danes-

Argintiul a fost vedeta cromatica din acest an, iar detaliile surprinzatoare. Balmain si-a facut simtita aparitia prin rochiile sirena care amintesc de tiparul armurilor si care le-a adus pe Kim Kardashian, Jordan Dunn si Kylie Jenner in atentia fotografilor. Nici cantareata Rita Ora sau fotomodelul Cindy Crawford nu au trecut neobservate in rochii maxi semnate Vera Wang si, din nou, Balmain. Starul pop al momentului, Taylor Swift, a ales o rochie mini Louis Vuitton care i-a asigurat pe langa titlul de “gazda” si pe cel care o numeste una dintre cel mai bine imbracate vedete ale evenimentului.

KIM KARDASHIAN. balmain vera wang

Balmain In Louis Vuitton.

 kylie jenner. Balmain  jourdan dunn. balmain

Auriul, nu mai putin iubit de iubit de vedetele prezente, a fost o alegere la fel de potrivita. Cu atat mai mult in cazul acelor tinute intr-un degrade conceptual auriu-nude sau auriu-oranj. De la eleganta aspectului satinat al rochiei Ralph Lauren purtata de actrita Amber Heard si al rochia diafane Marchesa prezentata de Nina Dobrev la modernul slit adanc -Versace, purtat minuntat de FKA Twigs si mult admirata creatie Givenchy aleasa de Beyonce, auriul a demonstrat din nou ca se poate adapta perfect oricarui stil.

ralph lauren  givency

FKA TWIGS. atelier versace  marchesa

Albul, negrul si combinatia acestora au pastrat un echilibru intre futuristele culori metalice si accentele clasice. Cunoscuta deja ca una dintre cele mai stilate vedete, Emma Watson ne-a indulcit privirile cu rochia-salopeta Calvin Klein, in timp ce supermodelele Rosie-Huntington si Alessandra Ambrosio ne-au aratat cum o silueta perfecta straluceste in rochiile maxi pe corp semnate Ralph Lauren si Balmain. La doar 16 ani, Lily-Rose Depp este deja un fashion icon, iar eleganta rochiei Chanel alese nu face decat sa ne-o confirme.

emma watson. Calvin Klein ROSIE HUNTINGTON-WHITELEY. ralph lauren

Balmain chanel

bella hadid. givenchy  LIBERTY ROSS

Culorile si-au facut timid aparitia la grandiosul eveniment. De altfel, pentru cei 30.000$ perceputi ca taxa de intrare, putina culoare pare sa fie aproape un ingredient necesar. Gucci si Louis Vuitton au mizat pe imprimeuri multicolore pentru rochiile actritei Dakota Johnson si al modelului Miranda Kerr, Maria Sharapova a mers la sigur cu elegantul rosu aprins, iar Jessica Chastain si-a pus in evidenta parul roscat si trasaturile boeme printr-o rochie Prada albastru safir.

 DAKOTA JOHNSON. gucci maria sharapova. juan carlos.

JESSICA CHASTAIN. prada m kerr. l. vuitton

Efectul WOW! s-a intrecut pe sine insusi, anul acesta fiind un rezultat perfect echilibrat intre ingeniozitatea croiurilor, asa cum ne exemplifica Solange in rochia galbena LaPort si Zoe Kravitz in Valentino Couture, tusele glam moderne ale caror imagine a fost Lady Gaga si extravaganta valurilor de catifea din rochia cantaretei Katie Perry.

solange.David LaPort versace

katty perry. prada zoe in valentino

Printre tinutele descrise de modernismul haute couture si de accentele sale glam-futuriste, rochiile extrem de feminine si de elegante nu s-au lasat mai prejos. Ba din contra, au atras admiratia fotografilor si a criticilor de moda. Croiurile fine ale rochiilor purtate de Uma Thurman si Elle Fanning si modelele de poveste semnate Burberry si Marchesa, prezentate pe covorul rosu de Blake Lively si Karolina Kurkova sunt exemple de necontestat ale elegantei atemporale. Chiar si in “Era Tehnologiei”.

Tommy Hilfiger. Thakoon.

Burberry. marchesa

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.