Little Black Dress – rochia cult reinventata pentru toate siluetele

Rochia neagra cu un croi mini, cunoscuta in lumea modei ca Little Black Dress este in continuare una dintre piesele care promit un outfit ireprosabil si potrivit oricarui context. Iar modelele din ce in ce mai diversificate pot fi adoptate cu usurinta indiferent de silueta. Iata care sunt propunerile designerilor pentru acest sezon si cum le putem integra cel mai corect intr-o tinuta de exceptie.

Maneci statement. Anul 2017 a fost pentru iubitoarele de moda anul manecilor statement. Volane, transparente, decupaje, toate aceste detalii transforma o rochie neagra simpla intr-un outfit in sine. Daca Saint Laurent propune un model cu volane si funda sub decolteu, Zuhair Murad pluseaza cu un model glam, cu aplicatii si maneci transparente, catifeaua jucand un rol esential in conceperea unei tinute extrem de chic.

Ambii designeri completeaza tinutele cu pantofi negri la fel de eleganti, o eleganta subliniata prin modelul simplu si tocul subtire. Intrucat rochia reprezinta un outfit in sine, accesorizarea poate fi minima, gentile mici fiind suficiente pentru completarea imaginii afisate.

rochie-neagra-maneci-volan-saint-laurent  rochie-maneci-transparente-chloe

rochie-scurta-neagra-sense  rochie-scurta-neagra-sense

Rochia din dantela. In functie de croiul unei piese, dantela poate sublinia nota eleganta a acesteia, poate evidentia anumite zone sau, dimpotriva, le poate masca. Abordarea romantica propusa de Chloe schiteaza un croi lejer si aplicatii din dantela in zona umerilor si a decolteului, un detaliu care poate avantaja siluetele para (umeri ingusti, solduri pronuntate), dar si pe cele androgine. Pamella Roland, insa, aduce in prim plan un model pe corp care foloseste dantela pentru a sectiona silueta. Un astfel de model cu dantela in partea de jos poate creea imaginea unei siluete mai inalte, iar pantofii cu barete subtiri accesorizeaza in acelasi stil elegant.

rochie-neagra-chloe  rochie-neagra-pamella-roland

rochie-neagra-dantela-sense  rochie-neagra-dantela-sense

Rochia cu paiete. Ideala pentru un eveniment glam, rochia cu paiete aduce stralucirea necesara unei astfel de tinute fara a fi nevoie de o accesorizare abundenta. Un model in A, amplu in partea de jos, este recomandat mai ales persoanelor cu o silueta triunghi inversat (umeri lati, solduri inguste), iar talia subliniata fie prin croi, fie printr-o curea, este un detaliu necesar.

Un model lejer, drept, asa cum este cel purtat de Olivia Palermo, poate fi accesorizat cu o geanta plic si sandale in nuante de bej pentru a echilibra cromatica. Indiferent de model si de croi, rochia cu paiete va aduce un plus de volum siluetei, respectiv zonei cu aplicatii, fiind recomandata mai ales siluetelor androgine sau celor care vor sa evidentieze o anumita parte a siluetei.

rochie-neagra-paiete  rochie-neagra-paiete-palermo

Rochia pe corp. Desi un model aparent simplist, acesta poate reprezenta cel mai puternic aliat al stilului si al siluetei. Astfel ca un model cu decolteu adanc in V, precum cel din prezentarea Lanvin, alungeste optic silueta, aplicatia de sub decolteu accentuand ideal talia.

Atunci cand alegem o rochie neagra fara aplicatii sau insertii de material, croiul devine primul lucru pe care trebuie sa il luam in considerare. Un slit adanc, de exemplu, aduce cativa centimetri in plus siluetei, in timp ce un decolteu amplu, asimetric, cere o accesorizare statement. O pereche de cercei candelabru poate fi, in acest caz, un detaliu glam necesar unui croi simplu.

Pentru un look de birou, rochia neagra cu maneci lungi sau 3/4 este piesa cu care mergem la sigur, iar un singur detaliu o poate transforma intr-un outfit chic. Poate fi un croi cu guler clasic, un croi suprapus sau o aplicatie in zona taliei. Pentru un astfel de outfit, pantofii cu toc si varf ascutit raman accesoriul clasic ce completeaza perfect tinuta.

rochie-neagra-lanvin  rochie-neagra-mcqueen

rochie-neagra-scurta  rochie-neagra-scurta-sense

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.