Lectii practice de stil pe micile ecrane – Partea a 2-a

Am discutat data trecuta despre importanta setarii unor modele de stil care urmeaza standarde bine ancorate in realitate, la care sa ne putem raporta de cate ori avem nevoie de ghidare. Pastrand ca numitor comun preferintele in materie de moda si tipul siluetei, putem folosi acest truct de peeking la propunerile stilistilor din spatele serialelor pentru a-i adapta ideile propriilor necesitati.

Daca am inceput prin a ne concentra asupra serialelor anilor ’90 si asupra modei casual sau glam, azi ne vom opri si asupra acelor nume care ne invata cum sa purtam clasicul si moda vintage.

Lumea publicitatii si cea a ambitiilor s-au contopit in “Mad Men” , serialul in care barbatii stapanesc puterea, iar femeile stapanesc barbatii. Si moda. Facem aici cunostinta cu stilurile anilor ’60 pe care orice iubitoare de moda le poate identifica fara discutie cu moda vintage pe care inca o veneram si la care nu vom renunta prea curand. Rochiile si fustele midi, pantofii cu toc jos si accesoriile se afla in prim plan, iar eleganta se muleaza perfect pe orice silueta: de la cele androgine la cele mai voluptoase. Fuste plisate, bluze din materiale fine, palarii, manusi, esarfe si un simbol al elegantei care nu se va demoda niciodata. Un minunat punct de reper pentru iubitoarele modei vintage-clasice.

mad-men-fashion-1 mad-men-fashion-3 mad-men-fashion-4 mad-men-fashion-5

Asa cum o sugereaza si numele, “Suits” este un serial la patru ace, la fel ca si stilul personajelor. Barbati la costum, femei in tinute office elegante si, bineinteles, nelipsitii pantofi cu toc. Un punct de plecare si de sosire pentru toate femeile care pun pret pe un look classy fara cusur si mereu altfel, pentru iubitoarele outfiturilor care mizeaza pe subtil, pe croiuri elegante si pe culori neutre.

suits-fashion3 suits-rachel-fashion1suits-fashion6 suits-fashion4

Hart of Dixie” aduce impreuna stiluri pe atat de diferite precum personajele care le reprezinta. O lectie de moda pentru femeile cu o silueta miniona, subtire, care pot invata de la Zoe Hart (Rachel Bilson) cum sa asorteze piese glam, moderne pentru a-si evidentia cat mai bine atuurile. Pantofii cu toc inalt, fustele, rochiile si pantalonii scurti asortati la sacouri si jachete cat mai moderne sunt doar cateva dintre propunerile stilistilor.

hart-of-dixie-fashion1  hart-of-dixie-fashion2                   hart-of-dixie-fashion3 hart-of-dixie-fashion4

O directie stilistica originala prezentata in serial este data de contrastul dintre modern si vintage, dintre siliueta miniona a lui Zoe Hart si silueta de model, subtire si inalta, a lui Lemon Breeland (Jaime King). Avem acum ocazia sa ne decidem asupra stilului care ni se potriveste cel mai bine: modern si glam sau vintage si boem? Sau, si mai bine, de ce sa nu jonglam cu ambele? Moda ne permite orice si ne incurajeaza constant sa o provocam spre extreme.

hart-of-dixie-fashion5 hart-of-dixie-fashion6

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.