Inspiratie autohtona – 5 designeri romani

Indiferent de tema discutiei, atunci cand se vorbeste despre moda parerile sunt de fiecare data impartite, iar concluziile foarte rar omogene. Opiniile fiecarei persoane in parte vizavi de ceea ce poate fi definit ca frumos, calitativ sau inspirational raman de cele mai multe ori pur subiective.

Totusi, anumite concluzii par sa ne multumeasca in unanimitate. Spre exemplu, numele din spatele colectiilor de moda romanesti care ne servesc drept sursa de inspiratie si pe care le auzim doar urmate de cuvinte de lauda si critici magulitoare.

Adrian Oianu. Incepand cu 2006, colectiile semnate Adrian Oianu au reprezentat o intoarcere la elementele autohtone romanesti, reinventate constant sub forma motivelor etno. De la arta la tehnologie, de la utilizarea “imprimeului virtual” la modele care imprumuta din versatilitatea folclorului si piese care ne amintesc de identitatea aborigena, creatiile sale nu rescriu doar imaginea modei ci si pe cea a femeii modere. Feminitatea devine efervescenta, iar materialele naturale si liniile fluide sunt doar cateva dintre elementele care o ajuta sa isi pastreze monopolul vizual.

adrian oianu adrian oianu  adrian oianu adrian oianu

Andreea Badala. Designerul care a creat deja faimosul brand Murmur, Andreea Badala isi semneaza colectiile cu note retro ingenioase si indraznete. Imposibil de ales intre rochiile, lenjeria, sau body-urile care imbina elemente prêt-à-porter cu detalii de lux, singura optiune pare a fi tranzitia treptata dintr-o categorie in alta. ELLE UK, VOGUE UK sau Grazia Italy recomanda cu incredere brandul incluzandu-l in editorialele de moda, iar Madonna si Lady Gaga nu au ratat sansa de a-si aduce originalitatea in lumina reflectoarelor purtand creatiile Andreei Badala.

murmur andreea badala   andreea badala murmur

Andreea Tincu. Absolventa a Universitatii de Arte “George Enescu”, Andreea Tincu este numele asociat cu brandul Irina Schrotter intre 2006 si 2008 si apoi cu amprenta brandului Sense (www.fashionsense.ro). Colectiile sale sunt atat un punct de plecare cat si o destinatie in sine pentru iubitoarele notelor sofisticate, high class si elegante pentru care colectiile cameleonice sunt un must have pe traiectoria stilistica. Brandul propriu Irisé, rezultatul fuziunii dintre feminin si conceptul cheap&chic este o reflexie in plus a succesului recunoscut la nivel international.

andreea tincu andreea tincu  andreea tincu andreea tincu

Carmen Secareanu. Unul dintre cele trei nume din moda romaneasca recunoscute de ELLE ca nume de rezonanta, Carmen Secareanu s-a impus in designul autohton si international prin linii futuriste si nonconformiste. Folosindu-se de o viziune originala care ne uimeste conastant, designerul a reusit sa creeze o punte intre contraste: materiale naturale si high-tech, piese clasice si sport, androgin si feminin.

carmen secareanu   carmen secareanucarmen secareanu

Maria Lucia Hohan. Eva Longoria, Taylor Swift si Jennifer Lopez sunt doar cateva dintre numele celebre care au ales creatiile designerului roman devenit acum un cult in moda internationala. Pornind de la ideea de reinventare a siluetelor si a texturilor, Maria Hohan dovedeste aceeasi gratie artistica pe care o admiram de fiecare data la designeri precum Valentino sau Elie Saab. Influenta studiilor urmate la Paris, predilectia spre feminitatea absoluta si confirmarea constanta primita prin alegerile stilistilor din spatele celebritatilor explica amploarea deloc neasteptata a fenomenului Lucia Maria Hohan.

maria hohan

maria hohan maria lucia hohan2

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.