Imprimeurile – indicativele personalitatii

Hainele pentru care optam sunt, de cele mai multe ori, purtatorul nostru de cuvant, o modalitate prin care vorbim despre noi fara a trebui sa rostim un cuvant. Astfel ca felul in care le alegem trebuie sa tina cont si de mesjaul pe care vrem sa il transmitem, iar imprimeurile au intaietate in a ne prezenta personalitatea.

Asupra carora dintre ele sa ne oprim, deci, pentru a fi la curent cu tendintele, pentru a ne complimenta silueta si pentru a transmite cel mai corect mesaj despre noi insene?

1. Dungile. Devenit aproape un laitmotiv in prezentarile de moda, imprimeul in dungi este, in linii mari, o zona de confort pe care nu vrem sa o parasim. Si de ce am face-o? Designerii ne incurajeaza tacit, contextele sociale le-au acceptat chiar si in evenimentele semi-formale, sunt atemporale si mentin un aer tineresc. De altfel, un model in dungi verticale triseaza optic adaugand centimetri in ceea ce priveste inaltimea, in timp ce dungile orizontale vin in ajutorul siluetelor androgine. Iar daca te opresti asupra combinatiei alb-negru, atunci vei beneficia si de avantajul factorului “clasic”. O alegere care nu iti prezinta decat avantaje.

bluza cu dungi Pulover cu dungi

2. Bulinele/Polka dots. Feminitate la  maximum. Aceasta este impresia initiala pe care imprimeurile in buline, cunoscute si sub numele de polka dots, o creeaza. Supradimensionat sau nu, colorat sau bazat pe non-culori, acesta este unul dintre putinele imprimeuri care inca pastreaza un public aproape exclusiv feminin. Vrei sa plusezi, totusi, in aceasta directie? Alege un material elegant precum matasea, dar poti opta, la fel de bine, si pentru un detaliu decisiv precum un guler rotunjit.

Camasa matase buline Bluza tricot polka dots

3. Floral. Un imprimeu care emana delicatete si o dispozitie in ton, pregatita sa dilueze mitul conform caruia accentele florale se preteaza exclusiv tinutelor din sezonul cald. De altfel, ce alta solutie mai potrivita pentru a pastra sentimentul varatic daca nu prin imprimeuri vesele si colorate? Si sa nu uitam: cu cat mai colorat, cu atat mai usor de asortat ulterior cu accesorii ce imprumuta una dintre nuantele regasite in imprimeu.

rochie model floral bluza model floral

4. Abstract. Atunci cand complexitatea se reflecta si in stilul vestimentar, imprimeurile abstracte sunt, poate, cele mai in masura sa o exprime. Un model cat o mie de cuvinte care se preteaza oricarei varste si este imposibil de contestat intrucat nu poate fi interpretat prin integrarea intr-un tipar perfect delimitat. Singura regula? Completeaza tinuta cu o piesa uni.

CA3565 MODEL FATA 1

5. Geometric. Foarte in voga in acest sezon, piesele cu print geometric sunt moderne prin definitie, iar combinatiile de culori sunt cele care sugereaza detaliile personalitatii tangente. Clasicul alb-negru, delicatele nuante pastelate sau indraznetele alaturari de culori puternice? Indiferent de alegerile facute, acest imprimeu incepe prin a descrie o femeie moderna, la curent cu tendintele.

CA3607 MODEL FATA 1spate tricot Vesta stofa CA3602

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.