Imprimeurile care ne avantajeaza

Atunci cand alegem o piesa vestimentara trebuie sa tinem cont de modelul, respectiv de imprimeul care o descrie. Iar dupa reperarea unui print in tendinte, urmatorul aspect cel putin la fel de important este felul in care acesta poate sublinia anumite calitati sau  cum poate masca mici imperfectiuni. Acestea sunt imprimeurile pe care putem miza:

Imprimeurile masive abstracte sau geometrice. Persoanele cu o silueta subtire sau androgina care doresc sa adauge un plus de volum pot opta pentru piese cu imprimeuri masive. Pentru a sublinia efectul, bluza oversize, rochia dreapta sau un model de fusta in A sau cu pliuri promit sa pluseze prin volum.

Talia inalta a celei de-a doua piese din tinuta, respectiv o curea in talie atunci cand alegem o rochie cu imprimeu masiv, sunt necesare pentru a nu ascunde complet linia siluetei. Dries Van Noten exemplifica perfect aceasta combinatie printr-un top cu print multicolor si o pereche de pantaloni uni cu talie inalta.

bluza-imprimeu-abstract  camasa-imprimeu-abstract

bluza-imprimeu-sense  bluza-imprimeu-sense

Dungile orizontale. Efectul optic de silueta clepsidra poate fi obtinut prin aducerea unei tuse de volum intr-o anumite parte a siluetei. Astfel ca o silueta triunghi poate beneficia prin alegerea unui top cu dungi orizontale, in timp ce o silueta triunghi inversat este avantajata de o fusta in A cu dungi groase.

Si de aceasta data accentuarea taliei este esentiala, iar alegerea unui model cu dungi colorate poate contribui la sporirea efectului dorit.

fusta-dungi-orizontale  rpchie-dungi-orizontale

fusta-midi-dungi-sense  bluza-dungi-orizontale

Carourile. Fustele in carouri se afla printre piesele in tendinte in acest sezon, iar asortarea acestora cu un top uni evidentiaza cu atat mai mult imprimeul. Pentru un joc de printuri cat mai modern, fusta cu carouri poate fi purtata cu un top cu print floral intr-o cromatica asemanatoare si reprezinta un aliat stilistic de incredere pentru persoanele cu silueta triunghi inversat.

fusta-carouri-ampla  fusta-carouri-ampla

fusta-carouri-midi-sense  fusta-carouri-midi

Imprimeul floral. In continuare in topul imprimeurilor feminine, printul floral atrage atentia asupra zonei descrise, fara a plusa prin volum. Acest efect este obtinut prin alegerea unei piese pe corp cu imprimeu marunt si cat mai dispersat. In acest an, lavanda este nuanta care accentueaza un look modern si cat mai feminin.

Daca alegem o fusta creion cu print floral, aducerea in puzzle-ul stilistic a unui top uni basic intr-una dintre culorile fustei va permite acesteia sa devina elementul statement al tinutei, facand totodata accesorizarea cu un colier masiv o optiune potrivita pentru orice iubitoare de moda.

fusta-creion-imprimeu-floral   fusta-creion-imprimeu-floral

fusta-creion-imprimeu-floral  fusta-creion-imprimeu-floral-sense

Imprimeurile in zona taliei. O rochie in doua culori, respectiv un model cu imprimeu subtil in zona taliei o accentueaza si o subtiaza, iar pozitionarea cat mai sus a acestuia contribuie la a creea o silueta mai inalta.

Imprimeurile in dungi subtiri din zona taliei sectioneaza perfect silueta, jucand rolul unei centuri in talie, dar si a unui accesoriu in sine. Astfel ca asortarea cromatica poate viza atat culoarea rochiei cat si a printului care o evidentiaza.

rochie-talie-subliniata  rochie-prabal-gurung

rochie-tricot-sense  rochie-tricot-sense

No Comments Yet

Comments are closed