Garderoba de iarna care ne flateaza silueta

Desi materialele groase si croiurile ample specifice zilelor reci pot parea ca lucreaza impotriva noastra, lucrurile nu sunt nici pe departe intr-atat de complicate. Ba dimpotriva; anumite piese vestimentare si anumite detalii pot transforma garderoba de iarna intr-o colectie la care ne vom intoarce cu placere de fiecare data.

Daca temperaturile joase nu ne permit sa purtam jeansi sau pantaloni low cut, piesele cu talie inalta sunt un rasfat stilistic pentru oricine doreste sa adauge optic cativa centimetri in inaltime. Efectul este accentuat printr-un croi conic sau crop (la nivelul gleznei) in cazul pantalonilor. La 1.63 cm, Victoria Beckham demonstreaza constant efectul acestei combinatii.

victoria-beckham-high waist victoria-bekham-high-waist high-waistsense-talie-inalta sense-talie-inalta

Fustele clos sunt alegerea potrivita pentru persoanele care vor sa adauge volum in zona soldurilor, iar un material gros accentueaza efectul. Charlize Theron, una dintre reprezentantele siluetei triunghi inversat ( umeri pronuntati, solduri inguste) opteaza pentru modele de rochii lalea, aducand astfel un plus de volum in partea inferioara.

charlize-theron-tulip-dress a-line-skirtfusta-clos-sense rochie-clos-sense

Acelasi efect poate fi obtinut cu ajutorul fustelor, rochiilor sau a jachetelor peplum. Pentru ca efectul sa fie maxim, talie subliniata este un element esential.

peplum peplum peplum-sense

Indiferent de tipul siluetei, talia accentuata ramane un must pentru a fi mai aproape de efectul clepsidra. Iar daca vara putem obtine cu usurinta acest efect prin topuri scurte sau rochii din materiale subtiri, rochiile de iarna, dintr-un material gros, ne ingreuneaza sarcina. Imprimeurile si contrastele de culoare in zona taliei, dar si curelele subtiri sunt cateva dintre elementele cel mai usor de folosit pentru a obtine efectul dorit.

waist-belt waisttalie-accentuata rochie-bordeaux-sense

La polul opus se afla acele piese care distrag atentia de la anumite parti ale siluetei. O rochie cu imprimeu doar in partea de jos, spre exemplu, va distrage atentia de la zona bustului. Si viceversa. Rochiile cu imprimeu pe intreaga lungime sunt recomandate in special persoanelor cu silueta androgina pentru a plusa prin volum.

keira alexa-chungrochie-sense-maneca-lunga rochie-sense-maneca-lungasense-rochie-imprimeu-floral

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.