Fuste vs rochii midi-ce modele ne avantajeaza?

Croiul pieselor preferate poate fi ales atat in functie de tendinte, cat si in functie de silueta si de stilul care ne avantajeaza. Iar daca modelele cu mult peste linia genunchilor sau cele sub glezna pot fi uneori dificil de purtat sau de asortat, fustele si rochiile midi promit tinute chic pentru orice tip de silueta. Cum alegem, deci, piesele care ne avantajeaza si cum le asortam pentru a obtine un outfit modern si plin de personalitate?

Volum. Fustele si rochiile cu un croi in A se afla printre cele mai classy si mai elegante modele, fiind potrivite atat pentru o tinuta de birou, cat si pentru un look de oras. Alegand o fusta intr-o culoare puternica precum verde smarald, putem asorta cu o camasa alba uni si o curea de talie colorata sau animal print pentru un look pe cat de clasic, pe atat de chic. Astfel, outfitul obtinut pastreaza atat o nota formala, ideala pentru o zi la birou, cat si un accent care individualizeaza imaginea afisata.

Pentru o iesire casual sau eleganta, rochia florala in A promite un look feminin, plusand prin aceleasi avantaje ale fustelor ample: subliniaza talia prin contrast si avantajeaza femeile cu o silueta triunghi inversat (linia umerilor mai pronuntata decat cea a soldurilor). Pentru un outfit cu atat mai feminin si mai rafinat, putem alege o rochie cu imprimeu pastel si pantofi cu toc kitten bej-nude.

fusta-verde-midi  rochie-a-line

fusta-verde-pliuri-sense  rochie-flori-roz-sense

Floral si romantic. Nicio piesa nu poate declasa nota romantica oferita de fustele si rochiile cu imprimeu floral. Efectul este de fiecare data amplificat daca alegem modele in culori deschise, sau daca mizam pe un contrast puternic.

Astfel o fusta midi florala este ideala in sezonul cald, fiind usor de asortat cu un top alb simplu si o geanta colorata, in timp ce rochia cu un imprimeu in culori puternice este ideala intr-o iesire de seara. O pereche de pantofi cu toc intr-una sau chiar doua dintre culorile rochiei va amplifica o cromatica statement care nu va permite unei astfel de tinute sa ramana neobservata.

fusta-ampla-flori  fusta-midi-flori

fusta-midi-flori-sense  fusta-midi-flori-sense

rochie-flori  rochie-midi-flori-sense

Eleganta la superlativ. Indiferent de sezon, anumite materiale sau combinatii cromatice ne ajuta sa obtinem acelasi look rafinat si elegant pe care ne putem baza in orice context high class. Badgley Mischka dovedeste impactul stilistic al rochiilor intr-o combinatie negru-auriu, in timp ce Dennis Basso subliniaza o nota eleganta si in acelasi timp romantica prin rochiile violet din materiale vaporoase.

Pentru o tinuta rafinata si accesibila stilistic oricarui tip de silueta, putem miza pe modele midi in A cu un top de tip corset atunci cand dorim sa accentuam talia, sau pe modele in A vaporoase pentru a distrage atentia de la linia taliei si a soldurilor.

rochie-negru-auriu  rochie-violet-dennis

rochie-auriu-negru-sense  rochie-violet-sense

Rosu. O culoare puternica, indrazneata si feminina, rosul aduce in acest sezon doua avantaje majore: ajuta la fel de usor la schitarea unui look elegant, cat si a unui look casual, demonstrand totodata respectarea celor mai efervescente tendinte.

Fusta rosie creion poate fi purtata atat cu tricouri basic, cat si cu camasi sau bluze de sezon, amintind ca tinutele rosu-roz se afla in acest an printre preferatele designerilor. Alegand un model cu talie inalta vom obtine un look armonios care va avantaja femeile cu o silueta triunghi atunci cand este purtata cu un top cu maneci scurte, dar si femeile cu silueta triunghi inversat atunci cand este asortata unei camasi fara maneci.

Daca preferam, insa, o tinuta dintr-o singura piesa, atunci rochia rosie este piesa ideala pentru un look cu personalitate. Pentru a tempera cromatica, putem alege un model cu imprimeu alb, iar accesorizarea va decide in final contextul in care o putem purta. Astfel, o pereche de sandale bej si o geanta in ton vor recomanda tinuta pentru o iesire casual, in timp ce pantofii stiletto in doua culori finiseaza stilistic o tinuta ideala pentru iesirile de seara.

fusta-midi-rosie  fusta-midi-rosie

rochie-rosu-alb-midi  rochie-rosu-alb-midi

rochie-rosu-alb-midi-sense  fusta-creion-rosie-sense

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.