Fendi AW16 – Defilarea pe apa

Pentru a putea deveni si ramane un punct de referinta, prezentarile de moda trebuie sa aduca de fiecare data ceva nou, ceva diferit, un element surpriza sau o tema care incanta.

Anul acesta Fendi si Karl Lagerfield au bifat toate aceste cerinte atunci cand au decis ca prezentarea haute couture sa se tina pe fantana Trevi din Roma. Dupa ce a investit aproximativ 1.5 milioane de lire si mai bine de un an in renovarea acesteia, casa de moda italiana a adus tendintele in vizorul impatimitilor de moda si de istorie deopotriva.

Cu un asemenea decor ne va fi imposibil sa alegem ce privim mai intai: creatiile sau modelele care defileaza pe fasii de sticla transparente asezate pe suprafata fantanii?

Ne va fi astfel imposibil sa uitam blanurile prezentate si modelele, broderiile si imprimeurile care par sa isi urmeze fiecare propria poveste. Lungi sau midi, oversized sau cu revere evidentiate, acestea ne amintesc de ce casa de moda a devenit celebra prin articolele din blana si piele pe care le creeaza.

1181202 1181200 1181188 1181194

Bejul si albastru sunt culorile favorite ale colectiei, iar nuantele calme se echilibreaza perfect cu imprimeurile dramatice, psihadelice sau de inspiratie baroque. Liniile urmeaza, pe alocuri, un tipar aristocratic unde talia este subliniata, iar croiala este ampla in partea de jos, dar si o directie indrazneata unde croiala devine mini, iar culorile puternice se intalnesc pentru un efect maxim.

1181185 1181184 1181180 1181179

Rochiile converg cel mai clar spre noutatea si originalitea colectiei, fara a se abate de la stilurile proprii. Intalnim in acest an rochii maxi cu imprimeuri pline de personalitate, dar si clasicele non culori evidentiate acum prin transparente sau broderii florale. Indiferent de croi si model, insa, intreaga prezentare vulcanica a contrastat minunat cu backgroundul ales si cu fluiditatea atmosferei.

1181197 1181196 1181195 1181186

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.