Cum ne ajuta garderoba LUI?

Surprinzator cum moda inca ne mai poate frapa, nu-i asa? Cu toate acestea, stilurile cu care jonglam pentru a ne reinventa constant au ramas fidele acelorasi parametri pe care ii cunoastem mult prea bine. O zi classy la serviciu, o seara glam in oras, o dupa-amiaza chic la cafea, un weekend boem… Dar daca am vrea sa ne completam lista intr-un mod pe cat de modern pe atat de original?!

Cum? Extrem de simplu: tragem discret cu ochiul la garderoba LUI. Nu, nu este nevoie sa ne insusim jumatate dintre camasile lavanda si roz somon care parca oricum ar arata si mai bine pe noi. Dar daca ne putem inspira din stilul masculin pentru a aduce acea reflexie androgina in outfiturile noastre, iar stilistii ne sustin, atunci…de ce nu?!

Jeansii boyfriend. In ultimii ani, trecerea de la masculin la feminin s-a realizat atat de transant incat nici nu ne-a lasat timp pentru a reactiona. Iar daca atat de multi barbati s-au lasat acaparati de moda jeansilor skinny, conici, incalcandu-ne teritoriul, este timpul sa ne luam revansa, nu? Cel mai sigur element din vestimentatie care ne poate ajuta sa ne atingem scopul, jeansii boyfriend au devenit un adevarat cult al femeii moderne. Dupa noua ore si o pereche de pantaloni tigareta sau o fusta creion la serviciu si dupa prea multe seri complimentate de rochii cambrate, jeansii devin o gura de aer curat. Una dintre cele mai versatile piese din ultimele sezoane, iti permit sa alegi pana unde vrei sa ajungi in exprimarea stilului ales. Preferi sa ii asortezi cu o pereche de pantofi casual cu talpa plata pentru un efect maxim, sau preferi sa ii porti cu o pereche de stiletto pentru un joc al contrastelor atat de atragator si in voga?

androgin-fashionsense-boyfriend-jeans-1 androgin-fashionsense-boyfriend-jeans-2                             androgin-fashionsense-boyfriend-jeans-3 androgin-fashionsense-boyfriend-jeans-4

Camasile oversized. Sa uitam pentru o clipa de cat de minunat ne simtim in camasile vaporoase de vara sau de cat de incantate suntem de acea camasa cambrata pe care tocmai am cumparat-o pentru la birou. Sa uitam pret de cateva zile de faptul ca mass-media ne-a obisnuit sa asociem feminitatea cu scurt, mulat, matasos si satinat. In final, feminitatea isi atinge apogeul atunci cand ne simtim confortabil si relaxate. Iar camasile oversized joaca perfect aceasta carte. Poarta-le cu jeansi daca vrei sa le accentuezi stilul sau combina cu o fusta si tocuri daca iti place sa imprumuti din stiluri diferite.

androgin-fashionsense-camasa-oversized-1 androgin-fashionsense-camasa-oversized-2

Pantofii Oxford. “Pantofii cu toc” = cel mai potrivit sinonim pentru o tinuta feminina. Dar daca in locul acestora plusam spre acelasi stil cu ajutorul unei fuse midi vaporoase sau cu o rochie maxi dintr-un material fluid si accesorizam cu o pereche de pantofi Oxford? De ce sa ii lasam pe barbati sa isi aroge drepturi exclusive asupra unui accesoriu care asortat corect poate deveni un simbol pentru o tinuta sofisticata? Designerii au exploatat la maximum aceasta nedreptate la care nu puteam ramane impasibile si ne-au adus in garderoba pantofii Oxford ca o scuza ideala. O solutie minunata pentru femeile care vor sa aduca tinutei o nota sofisticata fara a se retrage in zona de confort, dar deloc confortabila, a tocurilor cui.

androgin-fashionsense-pantofi-oxford-1 androgin-fashionsense-pantofi-oxford-2

Rucsacul. In general, alegerea gentii este partea cea mai usoara in finisarea outfitului. O geanta mica sau plic pentru un eveniment formal sau o geanta voluminoasa pentru iesiri casual in care vrem sa avem la indemana nu doar…strictul necesar. Totusi, in ultimele sezoane, designerii au acordat o atentie sporita gentii considerate acum “unisex”, ideala pentru a imbina utilul cu esteticul: rucsacul. Pentru a ne usura si mai mult sarcina, materialele, modelele, marimile si imprimeurile au devenit atat de diversificate incat le putem asorta cu usurinta tuturor stilurilor vestimentate.

androgin-fashionsense-rucsac-1 androgin-fashionsense-rucsac-2

Ceasul. Dintre toate accesoriile pe care le iubim, ceasul s-a afirmat in ultima vreme ca unul dintre cele mai cameleonice. Cu un cadran mic si o curea subtire pentru acelea dintre noi care vor sa ramana fidele stilului clasic, cu aplicatii si modele in relief pentru iubitoarele stilului glam, sau cu o curea metalica si un cadran mediu-mare pentru a sublinia inclinatia spre un stil androgin care poate prelua din inspiratia tuturor celorlalte stiluri vestimentare? In functie de tinuta la care il porti, poate trece extrem de usor de la un reprezentat al stilului casual la cel modern sau glam.

androgin-fashionsense-ceas-boyfriend-metalic-1

Stilul androgin devine din ce in ce mai relevant pentru femeia moderna, iar vestea cea mai buna este ca nu trebuie sa analizam in parte fiecare element al outfitului ales. Este suficienta o singura piesa sau un singur accesoriu pentru a ne aminti ca, desi Marilyn Monroe a fost un simbol al elegantei, la fel a fost si Marlene Dietrich.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.