Clasicul – stilul culorilor atemporale

Atunci cand ne gandim la stilul clasic, ne imaginam un echilibru perfect intre magnetismul simplitatii, o eleganta slefuita pana la cele mai mici detalii si amanunte discrete care subliniaza nota personala.

Desi regulile sunt extrem de clare, o abordare intocmai devine din ce in ce mai dificila. Din acest motiv este indicat sa ne bazam pe anumite elemente cheie care ne vor ajuta de fiecare data in crearea stilului clasic.

Culorile sunt unul dintre pionii acestui joc artistic, iar alegerea celor mai potrivite nuante sau combinatii nu trebuie trecuta niciodata pe un plan secund. Discret sau monocromatic sunt doua dintre directiile pe care le putem urma cu incredere.

Pantalonii in tonuri de alb cu un croi conic respecta toate cerintele pentru a se incadra in categoria piselor clasice. Talia inalta sau croiala crop pot contribui, de asemenea, la definirea stilului. Astfel de modele pastreaza o eleganta clasica debordanta care va fi si mai bine accentuata de tonuri pastelate si piese office precum un blazer cu revere.

pantaloni-albi-crop pantaloni-crop

pantaloni-crop-fashionsense

Nuantele de bej in combinatie cu fuste midi conice rezulta intr-un model de necontestat al stilului. Desi perceputa ca o piesa aproape exclusiv office, moda ultimilor ani a reinventat aceste limite si a adus fusta creion in nuante neutre printre piesele clasice pe care le putem purta la orice eveniment. Alaturi de alb si nuante pastel sustine derivatul high class al stilului, in timp ce culorile puternice precum oranje-ul il aduce nonsalant in stilurile clasice urbane.

fusta-slit-conica fusta-midi-conica fusta-conica fusta-conica-fashionsense

Albul si negrul sunt, cu siguranta, stalpii de rezistenta ai stilului, insa accentul va fi mult mai vizibil odata cu introducerea anumitor detalii. Spre exemplu, o camasa alba accentueaza stilul daca este purtata intr-o tinuta all white, daca este realizata dintr-un material fin sau daca este accesorizata cu un colier sau o geanta in linii simple. Clasicul negru readuce in prim plan eleganta posh daca este purtat prin piese cu accente de dantela. O fusta midi sau maxi cu astfel de detalii urca in fruntea ierarhiei stilului, iar o pereche de stiletto sau o bluza dintr-un material fin ii asigura constanta.

camasa-alba camasa-alba-fashionsense

fusta-dantela fusta-dantela-fashionsense

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.