Cinci pasi spre un stil frantuzesc 100%

Stilul ca expresie a personalitatii se contureaza in functie de anumiti factori si de anumite detalii. Poate fi vorba despre anturaj, locul de munca, silueta sau chiar despre acele fashion icons cu care ne identificam si al caror exemplu il urmam. Indiferent, insa, de ceea ce a schitat o identitate stilistica, influenta geografica ramane de necontestat.

Recunoscut si indragit pentru caracterul boem si relaxat, stilul frantuzesc a patentat o anumita paleta stilistica din care ne putem inspira indiferent de context, devenind astfel unul dintre cele mai cunoscute repere ale modei.

Camasa alba cu un croi lejer este una dintre piesele emblema si descrie un stil casual care poate fi usor de adaptat in diverse situatii. Un model lung, purtat ca rochie, este perfect pentru iesirile in oras, in timp ce camasa alba alaturi de un sacou se incadreaza perfect in stilul business. Desi lungimea sau textura poate diferi, croiul ramane de cele mai multe ori fidel stilului frantuzesc: amplu sau drept si doar rareori cambrat.

camasa-alba-agnes camasa-alba-juliette

camasa-alba-sense3 camasa-alba-sense1

O alta abordare tipica este costumul. Daca o camasa alba, simpla, este reprezentativa pentru un stil relaxat, costumul este imaginea unui stil usor mai sobru, dar incadrat in aceeasi categorie specifica: effortless chic. Si de data aceasta croiul este drept sau chiar amplu. Fiind considerat un outfit masculin, acesta reprezinta tinuta specific frantuzesca ce aluneca spre androgin, fara a-si diminua feminitatea. Carla Bruni, Vanessa Paradis si actrita Lea Seydoux sunt doar cateva dintre adeptele acestui stil si il adopta cu aceeasi naturalete atat in timpul liber cat si pe covorul rosu.

costum-carla-bruni2 costum-carla-bruni

costum-lea costum-vanessaCulorile sunt, de asemenea, o latura importanta a unitatii stilului. Iar daca modelele hainelor urmeaza un croi amplu sau drept, culorile urmeaza aceeasi reflexie boema, relaxata, de o feminitate subtila, insa de necontestat. Albul ramane reprezentativ unui stil ingenuu frantuzesc, insa bejul si nuantele pastelate sunt la fel de relevante si intr-un acord perfect cu machiajul natural.

culori-neutre-agnes trench-clemence

cardigan-bej-sense geaca-lunga-sense

In ceea ce priveste imprimeurile, dungile sunt deja cunoscute ca apartinand repertoriului stilistic al fashionistelor inspirate de moda frantuzeasca. Le intalnim in tinute urbane, la evenimente glam si chiar in editorialele care subliniaza imaginea numelor celebre ale Frantei. Actritele Marion Cotillard si Clemence Poesy promoveaza o expresie relaxata si in acelasi timp chic a stilului  intr-o combinatie alb-negru, aceasta fiind, de altfel, cel mai des intalnita in cazul imprimeurilor in dungi.

dungi-clemence marion-stripes

pulover-dungi-sense bluza-dungi-sense

Simplitatea este caracteristica esentiala a stilului frantuzesc, iar celebritatile mizeaza foarte des pe aceasta nota distinctiva. Actritele Juliette Binoche si Audrey Tautou sunt fotografiate in tinute de o cromatica subtila, neutra, unde pantalonul si sacoul intr-o croiala dreapta aduc o nota androgina outfitului. Marion Cotillard demonstreaza cum feminitatea devine magnetica prin rochii uni in linii drepte, iar Lea Seydoux si Clemence Poesy adopta paltoane si trenciuri lungi, cu o croiala la fel de relaxata. Silueta este rareori subliniata in outfiturile care urmeaza stilul frantuzesc, iar acest lucru accentueaza cu atat mai mult rafinamentulul care transcende imaginea unei feminitati clasice.

menswear-juliette-binoche menswear-audrey

black-dress-marion croi-drept

trench-clemence croi-drept-relaxat-lea

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.