Cele trei culori de baza pentru sarbatori si cum le purtam cel mai bine

De sarbatori, ne indreptam atentia asupra acelor outfituri in care ne simtim cel mai confortabil, dar si care promit aprecieri pe masura. Iar daca materialul si croiul pieselor vestimentare sunt criterii foarte importante in acest demers, culoarea reprezinta un reper cel putin la fel de relevant. De altfel, cromatica outfitului este de fiecare data primul detaliu observat si admirat.

Pe ce culori mizam, asadar, pentru o tinuta de sarbatori cat mai glam, mai feminina, mai greu de ignorat?

Auriul. De Craciun sau pentru noaptea dintre ani, auriul devine un substitut ideal pentru clasicul negru. Iar daca intr-un outfit de zi, aceasta culoare intervine deseori doar ca accesoriu sau ca detaliu, pentru un look festiv rochia aurie este o varianta sigura. Jil Sander propune un model auriu accesorizat in ton fie cu o curea de talie, fie cu o pereche de botine cu toc, iar modelul oversize ramane una dintre cele mai moderne optiuni.

Pentru un look cat mai original, de inspiratie vintage-retro, o varianta o reprezinta rochia cu franjuri sau cu pliuri fine la terminatie. Actrita Emma Stone ofera exemplul perfect prin rochia afisata la ceremonia decernarii premiilor Oscar.

O tinuta echilibrata cromatic si de inspiratie clasica poate fi compusa prin asortarea bluzei aurii unei fuste sau unui pantalon negru.

rochie-aurie-jil-sander  rochie-aurie-emma-stone

rochie-aurie-sense  rochie-aurie-sense

bluza-aurie-voal-sense  bluza-aurie-umeri-goi

Rosu-Burgundy. Niciun eveniment monden si niciun outfit festiv fara macar o piesa intr-o nuanta de rosu sau Burgundy. Oscar de la Renta si Givenchy propun topuri rosii purtate cu o pereche de pantaloni in aceeasi culoare, iar detaliile nu trebuie ignorate. In acest sens, putem alege un top cu volan, cu o funda statement sau cu maneci vaporoase.

Un accent clasic poate fi adus prin introducerea unui pantalon negru cu talie inalta, iar daca manecile sunt scurte sau 3/4, este indicat ca accesorizarea sa se rezume la nivelul mainilor, evitand zona decolteului daca bluza prezinta un detaliu in partea superioara.

O accesorizare fina in zona decolteului poate fi permisa de o rochie pe umeri, asa cum propune Marchesa prin modelul din dantela sau Valentino prin rochia de catifea. Aceste modele din dantela sau catifea accentueaza aerul rafinat si feminin al rochiei, iar colierele fine, subtiri, intregesc cu succes un look de sarbatori.

bluza-rosie-sense  bluza-rosie-sense

bluza-rosie  bluza-rosie-oscar-de-la-renta

rochie-rosie-marchesa  rochie-rosie-valentino

rochie-rosie-dantela-sense  rochie-rosie-catifea-sense

Violet. Culoarea senzualitatii si a unui look high class este, fara indoiala, violetul. Un pantalon tigareta, clasic, va schita impreuna cu o bluza neagra o tinuta de sarbatori feminina si eleganta, in timp ce combinatia pantalon evazat-bluza satinata subliniaza un look glam, chic si modern.

In astfel de combinatii, pantofii sunt cei care fac diferenta: o abordare clasica printr-o pereche de pantofi stiletto negri sau rosii, ori o tinuta festiva moderna cu o pereche de pantofi argintii cu toc gros?

Rochia mov accesorizata cu bijuterii aurii si pantofi in aceeasi culoare, dar intr-o nuanta diferita, promite un look actual si rafinat. Broderia, catifeaua si dantela sunt detaliile care exploateaza la maximum nota eleganta a unei astfel de rochii, iar modelele pana la genunchi, pe corp sau ample in partea de jos raman printre cele mai actuale optiuni.

pantaloni-mov-stella-mccartney  pantaloni-mov-evazati

pantaloni-mov-sense  

rochie-mov-reese  rochie-mov-sense

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.