Cele 7 modele de pantofi dintre care vom alege in sezonul de tranzitie

La finalul sezonului cald, trendurile ne intampina cu noi modele de pantofi in diverse stiluri si combinatii. Putem alege intre modele casual, cu talpa plata sau toc jos, si o varietate de ghete, balerini, cizme sau pantofi cat mai glam sau mai eleganti. Iar modurile in care designerii ne propun sa ii asortam ne pregatesc pentru cele mai originale si mai chic aparitii.

Pentru iubitoarele stilului clasic, combinatia alb-negru este una dintre cele mai la indemana optiuni de accesorizare. Louis Vuitton si Lanvin propun pantofi cu toc gros sau stiletto ideali pentru tinute create cu rochii si fuste midi sau mini care ii vor pastra in centrul atentiei.

O abordare mai glam si mai indrazneata o intalnim la Prabal Gurung care ne incurajeaza sa optam pentru ghete albe cu toc fantezie. Aceeasi directie glam si nonconformista este sustinuta si de Balenciaga, de data aceasta sub forma cizmelor cu imprimeu zebra. Un accesoriu suficient pentru a sublinia nota moderna a unei tinute, pantoful alb-negru este la fel de potrivit intr-un outfit de serviciu, purtat cu rochii albe sau negre cat si intr-o tinuta statement, urmand exemplul Balenciaga si asortand pantofii cu fuste sau rochii lungi intr-o nuanta de albastru.

pantofi-louis-vuitton  pantofi-lanvin

pantofi-prabal-gurung  cizme-balenciaga

Un print pe care il regasim in fiecare an pe podiumurile de moda, imprimeul leopard in nuante de bej-maro devine reprezentativ in toamna lui 2018. Unul dintre elementele de noutate este introdus de Michael Kors prin asortarea pantofilor leopard print rochiilor florale. Un duo mai putin regasit in sezoanele anterioare, acesta va descrie in sezonul de tranzitie outfituri statement ideale pentru iesirile si evenimentele mondene.

Daca preferam, insa, o abordare mai clasica, putem opta pentru ghete cu toc gros sau pantofi cu aplicatii pe care sa ii asortam pantalonilor office negri intr-un croi pana, sau rochiilor lungi pentru iesirile urbane.

animal-print-michael-kors  animal-print-michael-kors

animal-print-rochas  animal-print-giambattista

Trendul metalic este prezent si in acest an printre piesele si accesoriile preferate ale designerilor. Altuzarra, Tom Ford si Carolina Herrera sunt doar cateva dintre numele celebre ale catwalk-urilor internationale care atesta notele glam oferite de pantofii cu aspect metalic.

De data aceasta, argintiul domina trendul care ne permite sa alegem intre botine chic cu decupaje, pantofi cu toc jos pe care ii putem purta cu pantaloni conici in nuante de gri si botine intr-un design minimalist, perfecte pentru tinute de seara. Usor de asortat cu piese in nuante inchise de gri, pantofii argintii sunt introdusi in moda sezonului toamna-iarna 2018 in combinatii cu rochii elegante de un galben aprins sau violet inchis.

altuzarra  tom-ford

carolina-herrera  altuzarra

Daca preferam un model mai indraznet care sa transforme o tinuta basic intr-una chic si moderna, putem opta pentru pantofii sau botinele cu decupaje. O tinuta de zi va fi completata minunat de o pereche de botine decupate, in timp ce un outfit elegant sau business va primi un twist modern prin pantofii albi sau negru-albastru cu toc subtire pe care Max Mara si Lanvin ne incurajeaza sa ii purtam cu pantaloni in culori inchise.

Nici outfiturile casual urbane nu raman ignorate de acest trend, Loewe indreptandu-si atentia spre pantofii comozi cu talpa ortopedica si includerea acestora in tinute lejere cu pantaloni ampli.

altuzarra  max-mara

lanvin  loewe

O nota clasica si totusi perfect ancorata in ultimele tendinte este descrisa de pantofii cu fermoar. Si in acest caz modelele difera de la pantofii Loewe cu talpa plata pe care ii putem purta cu fuste lungi intr-un croi amplu la botinele clasice Sacai pe care le vom introduce in tinute cat mai colorate.

Ghetele inalte cu varf ascutit si fermoar fantezie precum cele semnate Givenchy sau modelele cu siret in partea de sus pot sustine stilistic un look glam de seara, imbinand negrul clasic cu nota moderna a designului.

givenchy  sacai

ghete-fermoar  loewe

Feminitate la superlativ? Pantofii cu funda sunt accesoriul care descrie perfect un stil feminin, fie ca alegem balerinii, botinele cu toc subtire, cizmele lungi sau sandalele peep-toe cu platforma.

Un model ideal pentru o tinuta business, dar si pentru un outfit elegant, balerinii negri cu bareta subtire si funda fina pot fi purtati mai ales cu rochii midi pe corp in partea de sus si ample de la talie in jos, dar si cu pantaloni negri conici de costum.

Daca dorim sa plusam prin tuse moderne, putem alege o pereche de botine colorate cu aspect satinat sau o pereche de platforme cu aplicatii florale pe care sa le purtam cu rochii multicolore. Pentru evenimentele la care stilul cat mai personalizat si mai glam este o carte de vizitia esentiala, cizmele lungi Balenciaga intr-o culoare puternica si un print multicolor devin un imperativ stilistic, iar rochiile lungi care le vor acoperi partial sunt piesa complementara pentru un outfit de catwalk.

michael-kors  miu-miu

balenciaga  michael-kors

Pantofii cu siret sunt de cele mai multe ori asociati unui stil casual cu influente grunge. Moda care va descrie toamna lui 2018 respinge insa aceasta delimitare si aduce in prim-plan pe langa modelele casual si stiluri elegante si rafinate.

Ghetele casual cu siret in culori soft precum cele propuse de Chloe sau Lanvin pot fi introduse in tinute cu rochii sau fuste lungi cu pliuri pentru un look in tuse casual, dar in acelasi timp feminine. Intr-un outfit conturat in jurul pieselor din denim putem accesoriza cu o pereche de ghete albe cu siret negru, in timp ce tinutele elegante vor fi completate urmand directia Armani de ghete Burgundy cu model intrepatruns. Desi tocul jos le-ar putea recomanda unei tinute casual, modelul si culoarea posh le fac mult mai potrivite pentru o tinuta eleganta. O pereche de pantaloni conici bleumarin le va evidentia stilul si culoarea, iar echilibrul intre detaliile casual si cele elegante le transforma in perechea ideala de pantofi pentru sezonul de tranzitie.

chloe  lanvin

tibi  armani

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.