Catifeaua: unul dintre trendurile VIP! Asa o purtam corect in urmatorul sezon!

Piesele sau outfiturile complete din catifea au cochetat cu trendurile ultimelor sezoane, iar pentru cel de toamna-iarna s-au impus ca una dintre tendintele principale. Un material pretentios, asociat de cele mai multe ori cu tinute couture, acesta a devenit un basic al garderobei din acest an.

Max Mara a decis ca un stil feminin, intre casual si elegant, ar fi cel mai bine reprezentat prin costume. Cu blazere lungi, intr-o croiala clasica si fuste midi sau pantaloni drepti, costumele uni din catifea asigura un look statement, plin de personalitate. Iar bluzele usor transparente, cu un guler inalt, in aceeasi culoare, completeaza perfect outfitul.

Pe o varianta uni a mizat si Dolce&Gabbana, introducand de data aceasta un al treilea element: vesta. Cravata care accesorizeaza tinuta o departeaza de stilul eminamente feminin creat de Max Mara si duce tinuta intr-o directie clasica, androgina. Acest stil poate fi subliniat printr-o pereche de pantofi de inspiratie barbateasca, dar poate fi, la fel de bine, contrabalansat armonios printr-o pereche de pantofi cu toc subtire.

costum-catifea-max-mara  costum-catifea-max-mara

costum-catifea-dg  costum-catifea

Exista, oare, o piesa vestimentara mai feminina decat rochia? Daca adaugam un material high class si o croiala lunga, romantica sau, din contra, una mini, extrem de atragatoare, atunci cu siguranta niciun alt item nu se poate impune in fata unei rochii din catifea.

Dior sugereaza modelele uni, bleumarin, cu decolteu adanc in V, un detaliu care avantajeaza persoanele ale caror scop este acela de a crea iluzia unei siluete mai inalte. La polul opus, Valentino propune modele la fel de feminine, dar cu un guler inalt si cu talia marcata, o croiala care avantajeaza siluetele slim si pe cele care vor sa accentueze partea superioara a siluetei.

Rochiile scurte, cu volane sau de tip blazer, fac si acestea parte din categoria pieselor statement, evidentiind totodata linia picioarelor. Pantofii in aceeasi culoare cu dresul sau intr-o nuanta nude atunci cand sunt purtati fara dres vor accentua acest efect.

rochie-din-catifea-dior  rochie-din-catifea-valentino

rochie-din-catifea-ralph-lauren  rochie-din-catifea-cara

Pentru un stil office putem recurge cu incredere la tentele glam schitate de sacoul din catifea. Un model negru poate fi purtat cu o camasa alba si cu o pereche de pantaloni dintr-un material fin, dar si cu o pereche de jeansi albastru inchis.

Putem urma, totodata, modelul Victoriei Beckham si sa asortam o fusta midi uni din catifea unei camasi clasice. In acest caz pantofii trebuie sa respecte stilurile aduse de ambele piese: clasic si glam. Iar o pereche de pantofi albi cu toc kitten si varf ascutit pot fi varianta ideala.

Nici costumul nu trebuie exclus din look-urile pentru birou, atat timp cat optam pentru o nuanta inchisa si o cromatica uni. Blazerul cu o croiala dreapta este in aceasta combinatie una dintre cele mai in trend optiuni.

blazer-catifea  blazer-catifea

fusta-catifea  costum-catifea

Si pentru ca nicio poveste stilistica nu poate fi completa fara accesorii, pantofii si gentile joaca un rol important in prezentarile din acest sezon. Urmand exemplul oferit de Carolina Herrera, putem opta pentru o pereche de pantofi clasici, cu varf ascutit si panglici fine in jurul gleznei, in aceeasi culoare cu rochia midi plisata careia ii putem asorta.

Gentile in culori puternice pot fi accentul de culoare intr-o tinuta eleganta all black. Poate fi o rochie, o salopeta, sau o combinatie din doua piese dintr-un material fin. In aceste cazuri, detaliile aurii precum accesoriile sau broderiile subliniaza o tinuta eleganta, fara cusur.

pantofi-carolina-herrera  geanta-ysl

pantofi-herrera  geanta-saab

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.