Catifeaua domina moda anului 2017. Ce piese alegem pentru acest sezon?

Anul 2017 este marcat de un trend care s-a impus in toate stilurile si toate piesele vestimentare. Iar accesoriile nu sunt o exceptie. De la nume celebre ca Dior, Carolina Herrera sau Max Mara la celebritati, de la editoriale de moda la cele mai aclamate tinute urbane, moda devine in 2017 o adevarata rampa de lansare pentru acest trend.

Rochiile de seara din catifea, lungi si negre, sunt printre piesele favorite ale designerilor. Dior propune modele uni, cu talia subliniata de centuri subtiri si un croi care accentueaza zona umerilor si a decolteului, iar croiurile ample in partea de jos le fac potrivite mai ales pentru persoanele cu o silueta triunghi inversat (umeri pronuntati, solduri inguste). Saint Laurent sugereaza o abordare mai rock’n roll prin modele pe corp cu slit amplu, plusand cu un trend la fel de puternic: cizmele lungi, in culori metalizate.

rochie-catifea-dior  rochie-catifea-dior

rochie-catifea-laurent  rochie-catifea-sense

Costumele din catifea sunt un substitut al rochiei elegante, un substitut la fel de classy, ce debordeaza de personalitate. O culoare precum bleumarin sau rosu subliniaza rafinamentul tinutei, iar bluzele cu note aurii purtate pe sub blazer contribuie la sporirea efectului. Daca Altuzarra propune modele care pun accentul pe talie, printr-un croi cambrat sau prin aplicatii, Tibi foloseste imaginea unui costum vintage purtat cu bluze de catifea cu guler inalt, punctul central in aceasta tinuta fiind sacoul oversize.

costum-catifea-altuzarra  altuzarra

costum-catifea-altuzarra  costum-catifea-altuzarra

Rochiile colorate si cele cu model floral pot reprezenta o tinuta glam ideala unui eveniment monden. Iar detalii la fel de fine precum volanele si dantela aduc o tusa cu atat mai rafinata rochiei de catifea. Modelele midi pot fi purtate in acest sezon cu cizme lungi, in timp ce botinele-soseta completeaza un outfit in tendinte alaturi de modelele mini. Intrucant materialul in sine este o expresie autoritara a stilului, este indicat ca accesorizarea sa fie minima.

rochie-catifea-prabal-gurung  rochie-catifea-florala

rochie-rosie-catifea-sense  rochie-catifea-sense

O singura piesa din catifea poate fi suficienta atunci cand dorim sa schitam un outfit in trend, iar cromatica reprezinta in acest caz un detaliu foarte important. Desi combinatiile cromatice pot fi dintre cele mai diferite, Max Mara, Tibi si Creatures of Comfort mizeaza pe nuante diferite ale unei culori pentru a creea un superlativ al elegantei. Fie ca alegem o fusta, un pantalon sau o bluza din catifea, acestea vor compune un outfit ideal de sezon alaturi de o piesa in aceeasi culoare, dar intr-o nuanta diferita.

fusta-catifea-max-mara  pantaloni-catifea-max-mara

bluza-catifea-creatures-of-comfort  bluza-catifea-tibi

O tinuta feminina va primi o nota crescuta de rafinament printr-o pereche de pantofi din catifea. Poate fi o pereche de pantofi clasici cu toc stiletto si varf ascutit, purtati cu o fusta maxi cu pliuri, asa cum prezinta Carolina Herrera, sau o pereche de cizme inalte cu terminatia acoperita de o rochie midi cu print floral. Indiferent de alegerea facuta, incaltamintea din catifea debordeaza de rafinament, femininate si o nota high class ce se reflecta asupra intregii tinute.

pantofi-catifea-herrera  cizme-catifea

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.