Casmir, lana, mohair? Cum alegem intre tipurile de tricot?

Este adevarat ca frumusetea sta in detalii, iar domeniul modei nu face o exceptie de la regula. De multe ori, insa, aceste detalii nu se rezuma la o croiala potrivita sau la un imprimeu in trend, ci ne amintesc de cel mai important lucru de care trebuie sa tinem cont in alegerea unei piese vestimentare: materialul din care este confectionata.

In sezonul rece, alegerile sunt cu atat mai usor de facut cu cat acestea se refera, in mare parte, la piese tricotate. Alegem un pulover gros, un cardigan confortabil, o rochie calduroasa. Dar pentru a ne asigura ca alegerea facuta nu se va intoarce impotriva noastra este bine sa stim care sunt avantajele fiecarui tip de tricot.

Casmirul este una dintre cele mai cunoscute si mai apeciate tesaturi. Materialul este placut la atingere, usor si mult mai fin decat alte tipuri de lana. Totusi, un avantaj mai putin cunoscut, dar la fel de important, este calitatea materialului de a asigura un confort termic sporit. De asemenea, capacitatea de adaptare la orice climat si deci la orice nivel de umiditate trebuie sa fie unul dintre lucrurile pe care le luam in considerare atunci cand alegem o haina sau un accesoriu din casmir. Aspectul fin al acestui material il situeaza printre tesaturile de lux, oferind o prestanta deosebita oricaruit outfit, fie ca alegem o piesa viu colorata sau intr-o nuanta neutra, simpla sau cu imprimeu.

casmir-rosu casmir-whitecasmir-si-lana casmirsi-lanacasmir-sense

Mohairul, o alta tesatura premium, este cunoscut, de asemenea, ca “fibra diamant” datorita luciului natural. Contrar asteptarilor, aceasta tesatura isi pastreaza calitatea termoizolanta si in zilele calde. Astfel ca, daca in sezoanele reci mohairul ne protejeaza de temperaturile scazute, vara putem conta pe capacitatea acestei tesaturi de a ne conferi acelasi confort termic. Un alt lucru de care trebuie sa tinem cont este elasticitatea acestuia, calitate care ii pastreaza aspectul fin, natural. Pentru acest sezon, preferintele designerilor se pastreaza in zona uni, aspectul tesaturii permitand cu usurinta croiuri ample, oversized.

mohair-fendi mohair-streetmohair-street-style mohair-sense

Atunci cand dorim sa achizitionam un produs din lana, este bine sa stim ca avem multiple posibilitati. Lana Merino, lana de Angora sau Alpaca? Lana de Alpaca, mai fina decat casmirul, are un aspect usor lucios si avantajul de a fi o fibra pe cat de usoara pe atat de rezistenta si deci durabila. La fel de fina, lana de Angora este cea mai calduroasa dintre toate fibrele naturale, avand, de asemenea, calitatea de a absorbi umiditatea. Lana Merino, considerata usor mai rezistenta decat casmirul, poate fi, spre deosebire de acesta, curatata fara probleme la masina de spalat.

Iar atunci cand ne punem problema “Ce model ni s-ar potrivi cel mai bine?”, designerii vin cu propuneri diversificate. De la modele cu detalii decorative, precum cele Phillip Lim la clasicele propuneri Michael Kors cu model impletit care ne aduc aproape de stilul si inspiratia britanica.

lana-phillip-lim-fall-2016 michael-korslana-sense lana-sense

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.