Care este culoarea anului 2019 si cum o purtam corect

La fiecare inceput de an, Pantone Color Institute analizeaza minutios tonuri si nuante care descriu cat mai bine o stare de spirit generala. Inteleasa de multe ori gresit ca o culoare ce vizeaza exclusiv lumea modei, culoarea anului reprezinta imaginea unei tendinte generale, dand ulterior tonul trendurilor in cele mai diversificate domenii.

In aceasta luna, Institutul Pantone a numit Living Coral culoarea anului, aceasta reprezentand optimism, un echilibru armonios intre note vibrante si discrete, usor evazive, dar si un sentiment al familiaritatii intr-un mediu aflat in continua schimbare.

Adoptand si inspirandu-se din viziunea asupra cromaticii reprezentative anului 2019, designerii au adus in prim plan piese corai in combinatii diverse de culori, stiluri si texturi. Una dintre cele mai populare duouri cromatice, combinatia corai-alb a dominat prezentarile de moda, Milly, Prabal Gurung si Phillip Lim fiind doar cateva dintre numele care au decis sa evidentieze noul contrast cromatic al anului.

Prezentandu-l de cele mai multe ori ca un styling bazat pe suprapuneri, designerii propun sa optam pentru piese corai uni si jachete, veste sau accestorii in tonuri de alb.

corai-alb-2019  corai-alb-2019

corai-alb-2019  corai-alb-2019

O nuanta strans legata de notele feminine, coraiul va fi des intalnit in acest an in rochii cu volane sau din materiale fine precum satinul sau matasea.

Iar iubitoarele de moda pot opta pentru modelul care le avantajeaza: rochii cu volane in partea inferioara sau in zona soldurilor, ideale femeilor cu o silueta triunghi inversat (umeri pronuntati, solduri inguste), modele cu volane la guler si mansete pentru iubitoarele stilurilor vintage sau piese minimaliste din satin, perfecte pentru femeile care doresc sa imbine eleganta clasica si notele moderne.

rochie-corai-volane  rochie-corai-volane

rochie-corai-volane  corai-satin

satin-corai  satin-corai

Pe langa duoul corai-alb, o cromatica ce va aduce o nota minimalista tinutei, designerii propun doua combnatii care vor evidentia culoarea anului si anume: corai-galben si corai-albastru.

Putem opta pentru pentru accesorizarea pieselor corai cu genti sau pantofi in aceste doua culori, sau putem alege piese deja accesorizare cu panglici sau funde. Accentuand trendul topurilor si al rochiilor cu o singura maneca, designerii propun piese corai ale caror culoare este accentuata prin panglici de un galben puternic.

O combinatie care subliniaza o tusa usor mai clasica, mai formala, corai-albastru este o optiune pe care o putem lua in considerare si pentru un outfit de birou, optand pentru o camasa albastra si un sacou corai.

living-corai-2019  living-corai-2019

living-coral-culoarea-anului-2019  living-coral-culoarea-anului-2019

O alta optiune pentru femeile care doresc sa includa culoarea anului intr-un stil office, de birou, este costumul corai. In croiuri din ce in ce mai diversificate, costumul ramane in topul celor mai moderne si elegante outfituri, iar designerii ne incurajeaza sa optam pentru sacourile lungi si pantaloni conici, ideali pentru femeile cu o silueta petite, sau evazati pentru acelea dintre noi care doresc sa bifeze cat mai multe piese in tendinte in noua garderoba de sezon.

living-coral-culoarea-anului-2019  living-coral-culoarea-anului-2019

living-coral-culoarea-anului-2019  costum-corai

O nuanta calda si feminina, coraiul este nu doar alegerea designerilor, ci si a celebritatilor. Pe Covorul Rosu sau pentru o tinuta de zi, actrite si modele precum Blale Lively sau Heidi Klum aleg aceasta culoare pentru tinute rafinate.

Rochii mini pe corp sau rochii lungi si vaporoase? Indiferent de ceea ce alegem, tinuta rezultata se va impune de fiecare data printr-o cromatica eleganta care poate fi accentuata prin genti mini sau pantofi cu toc in nuante de auriu.

living-coral-culoarea-anului-2019  living-coral-culoarea-anului-2019

living-coral-culoarea-anului-2019  living-coral-culoarea-anului-2019

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.