Asa purtam cele mai classy chic rochii ale sezonului

Daca fiecare stil este inteles si abordat intr-un mod diferit de fiecare persoana in parte, anumite detalii care il compun sunt unanim acceptate. Astfel ca un stil classy chic, de exemplu, urmeaza anumite repere asupra carora designerii si iubitoarele de moda s-au pus de acord si pe care le putem bifa cu incredere in aceasta toamna.

Culorile calde precum rosul-oranj, caramiziul sau o nuanta caramel se impun in sezoanele de tranzitie, iar Badgley Mischka le-a adus deja in colectia de primavara-vara 2018. Putem opta, deci, cu incredere pe aceasta cromatica pe care ne putem baza si in urmatoarele sezoane. O rochie pe corp cu terminatia in A, cu maneci lungi si guler inalt precum cea prezentata de Balenciaga, se va evidentia printr-o simplitate feminina, croiul imbinand clasicul cu o tusa joviala, relaxata.

Pentru un eveniment care cere o tinuta eleganta, un model cu aplicatii-bijuterie la guler aduce o nota necesara de eleganta, in timp ce o croiala cu pliuri fine pastreaza un look relaxat si avatajeaza persoanele cu o silueta triunghi inversat (umeri lati, solduri inguste). Un croi pe corp cu inserii din dantela este ideal pentru siluetele clepsidra, androgine sau subtiri, iar asortarea cu o pereche de pantofi statement cu aplicatii creeaza un duo imabatabil pentru un outfit elegant.

rochie-oranjrochie-maneci-lungi

rachel-riley-rochie-burgundyrochie-fashionsense

Rochiile cu guler inalt sunt printre cele mai classy si mai usor de purtat. Modelele cu un croi pe corp permit o accesorizare diversa, de la la cizme lungi in cazul modelelor midi la platforme pentru modelele mini din tricot. Pentru un material mai fin, pantofii cu toc subtire sunt varianta ideala de accesorizare, iar gentile mici subliniaza un look elegant.

Rochiile cu o croiala mai ampla, asa cum ne sugereaza Ryan Roche, subliniaza un look ce tinde spre un stil casual, relaxat, insa alegerea unui model rosu cu maneci foarte lungi si cu insertie din dantela amplifica feminitatea rochiei. Pantofii cu varf ascutit subliniaza efectul creat, rochia plusand totodata prin avantajul de a putea fi purtata indiferent de tipul siluetei.

rochie-guler-inaltrochie-guler-inalt-selena

rochie-guler-inaltrochie-guler-inalt

Rochia cu guler clasic urmeaza, de cele mai multe ori, doua croiuri de baza: cel midi cambrat sau cel scurt si drept. Ideala pentru serviciu, aceasta creeaza un look office ca la carte, iar accesorizarea urmeaza tipare la fel de simplu de urmat. Putem opta pentru un colier subtire, lung, in mai multe siraguri, iar clasicele coliere din perle la baza gatului aduc un aer retro rafinat.

Pantofii cu varf ascutit si toc inalt, subtire, reprezinta accesorizarea ideala pentru o tinuta classy chic, iar sacourile sau trenciurile sunt ideale pentru a completa look-ul. Un truc pentru a obtine un astfel de outfit fara a recurge la o rochie cu guler? Adoptarea unui model cu decolteu rotund la baza gatului si purtarea acesteia peste o camasa cambrata cu guler clasic.

rochie-gulerrochie-gulerrochie-guler

rochie-gulerrochie-guler-sense

Dungile sunt acel imprimeu care poate crea iluzia unui outfit mai casual, insa nu mai putin classy. Miroslava Duma, unul dintre cele mai populare fashion icons al ultimilor ani mizeaza pe un model cu dungi in culori complementare, un detaliu care aduce tinuta la un apogeu al look-urilor chic. Desi cu o silueta miniona (1.50 m inaltime), Miroslava mizeaza pe un o lungime sub genunchi, insa echilibreaza vizual printr-o pereche de platforme.

Modelele maxi pe corp sunt recomandate in special persoanelor cu o silueta slim, mai ales daca dungile sunt orizontalte. Un truc ce poate transforma rochia cu dungi intr-o piesa ideala si pentru o silueta mai voluptoasa? Alegerea unui model cu un slit lateral sau cu un print in dungi asimetrice, asa cum exemplifica Selena Gomez prin rochia maxi neagra.

Rochia cu dungi poate fi adoptata si intr-un outfit office daca alegem un model pana la genunchi intr-o cromatica subtila. Tocul gros sau platformele integresc foarte bine un outfit chic schitat de rochia cu dungi, iar accesorizarea trebuie sa ramana minima.

rochie-dungi-miroslavarochie-dungi-selena

rochie-dungi-sense rochie-dungi-street

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.