Arta de a imbina imprimeurile

Daca asortarea unei piese cu imprimeu poate fi uneori dificila, includerea in tinuta a doua piese cu imprimeu poate fi cu atat mai complicata. Totusi designerii si celebrele fashion icons au demonstrat ca alegerea culorilor si a dimensiunilor potrivite poate face lucrurile mult mai usoare.

Pentru a forma o tinuta din doua piese cu imprimeu in dungi, de exemplu, cea mai usoara tehnica de abordare este asortarea dungilor verticale cu cele orizontale, asa cum exemplifica Victoria Beckham. Daca cele doua piese nu respecta aceasta regula, un artificiu care poate crea o tinuta chic corecta este alegerea unor dimensiuni diferite. Olivia Palermo demonstreaza cum o camasa cu dungi verticale subtiri poate fi purtata cu o pereche de pantaloni cu acelasi tip de dungi, insa de alte dimensiuni.

imprimeu-dungi-beckham  imprimeu-dungi

imprimeu-dungi-palermo  bluza-dungi-sense

Combinatia dungi-imprimeu floral depinde, in cele mai multe cazuri, de cromatica. Spre exemplu, o bluza cu dungi bleumarin si albe poate fi purtata cu o fusta care include albul sau un ton de bleumarin. Pentru a omogeniza tinuta, un colier sau o esarfa in culoarea predominanta a fustei sau a pantalonului este una dintre cele mai simple solutii.

imprimeu-dungi-floral  imprimeu-dungi-floral

imprimeu-dungi-floral  imprimeu-dungi-floral

Cromatica este relevanta si in cazul combinatiei dungi-buline, mai ales daca acestea contribuie la crearea unui look office. Printre cel mai des intalnite alaturari cromatice se afla alb-negru sau alb-bleumarin pentru un look de birou, iar dungile orizontale sunt preferate in aceste combinatii. Un detaliu important este pastrarea in fiecare dintre piese a unei culori dominante care nu va fi aceeasi pentru ambele piese. Spre exemplu, o bluza alba cu buline negre poate fi purtata cu o fusta unde culoarea accentuata este negrul si nu albul.

imprimeu-dungi-polka  imprimeu-dungi-polka

imprimeu-dungi-polka  imprimeu-dungi-polka

bluza-buline-sense  bluza-buline-sense

Una dintre cele mai in voga tendinte este cea care aduce doua imprimeuri intr-o singura piesa vestimentara, iar rochiile se afla printre exemplele preferate de designeri. O rochie cu dungi si aplicatii florale sau un model care prezinta ambele imprimeuri in egala masura nu sunt constranse de nicio regula cromatica. Accesorizarea, insa, trebuie sa echilibreze un look descris deja de doua imprimeuri. Astfel ca accesoriile vor fi, de cele mai multe ori, intr-o singura culoare, iar aceasta va face parte din cromatica tinutei.

imprimeu-dungi-floral  imprimeu-dungi-floral  imprimeu-dungi-floral

rochie-flori-dungi-sense  rochie-flori-dungi-sense

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.