Accentele metalice – un trend pentru toate stilurile

O tinuta cu accente metalice este considerata, de cele mai multe ori, o optiune de styling potrivita mai ales stilurilor si evenimentelor glam. Totusi cu cat trendul se afirma mai puternic pe catwalk si in editorialele de moda, cu atat stilurile care il aproba devin mai diversificate.

Eleganta si piesele metalice sunt doua concepte care se pot sustine reciproc, atat timp cat sunt luate in considerare anumite detalii. Mai exact, ce anume produce efectul de “metallic look” si care este piesa care completeaza tinuta. Astfel, daca efectul este obtinut printr-un material pretentios precum satinul, matasea, dar nu numai, sau articolul complementar este o pereche de pantaloni evazati, o geanta plic, sau un top in acelasi stil, atunci look-ul obtinut poate denota o eleganta naturala.

metalic-elegant Carolina-Herrera

catwalk-metalic-elegant metalic-elegant metalic-elegant

sense-bluza-peliculizata bluza-peliculizata

Asociat de multe ori cu stilul anilor 80, cu trendurile disco, outfiturile care tind spre stilul glam sunt obtinute printr-o culoare puternica (auriu, argintiu), printr-o accesorizare statement sau printr-o all-metallic. Pentru a nu abuza de efectul obtinut prin alaturarea a doua piese de acest tip, atat celebritatile din lumea modei precum Alexa Chung, cat si designeri ca Yves Saint Laurent prefera look-urile metallic glam formate dintr-o singura piesa precum o rochie sau o salopeta.

Saint-Laurent-2017 Saint-Laurent-Spring-2017

metalic-look alexa-chung-metalic

glam-metalic sense-bluza-peliculizatata

Promovat pe catwalk-uri si in editorialele de specialitate, trendul metallic look nu ocoleste stilurile casual, urbane. In aceste cazuri, poate varia de la piese simple, precum o pereche de jeansi peliculizati, la materiale fine, asortate unei piese casual. Pentru a putea trece rapid de la casual, la casual chic, piesa cu accente metalice poate fi o jacheta sau un trenci care completeaza o tinuta de altfel simplista, formata, de exemplu, doar dintr-o pereche de jeansi negri si un top in acelasi stil.

casual-metalic casual-metalic

casual-cool-kj metalic

Asadar, tinutele cu accente metalice, fie acesta un efect ce marcheaza piesele peliculizate, materialele fine si fluide sau doar un efect aproape implicit al nuantelor de argintiu-auriu, sunt un marker al unui trend in voga. Iar o accesorizare corecta sau un singur detaliu semnificativ sunt suficiente pentru a incadra tinuta in stilul dorit.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.