7 noi modele de pantaloni eleganti, casual sau glam pentru un sezon in tendinte

In fiecare an tendintele imprumuta anumite detalii din sezoanele precedente, aducand totodata un suflu nou colectiilor propuse. Astfel avem siguranta ca outfiturile pe care ne bazam pentru cele mai chic aparitii vor fi o reflexie a ultimelor trenduri, fara a fi necesar sa ne reinnoim in intregime garderoba.

Aceasta traiectorie bine stabilita a modei este vizibila in acest an prin trendurile care acapareaza moda pantalonilor, o moda care pastreaza croiurile ample, foarte lungi sau crop, plusand prin culoare, jeansi multicolori sau volane.

Culoare. Un sezon cald fara tinute colorate poate fi considerat incomplet, iar designerii au solutia ideala pentru a impiedica acest lucru: pantalonii colorati. Rochas, Prabal Gurung, Hermes si Valentino propun modele in diverse culori pe care le asorteaza cu o nuanta nu mai putin statement.

In acest sezon avem libertatea de a asorta nuantele de verde cu cele de albastru, galbenul cu rozul, dar putem totodata obtine un echilibru cromatic intre o pereche de pantaloni oranj si un top clasic, negru. Asortand cu una sau chiar cu doua piese colorate obtinem un outfit modern de oras, dar combinand cu o camasa alba sau neagra, rezultatul obtinut poate descrie cat se poate de corect si un look elegant de serviciu.

pantaloni-colorati-rochas  pantaloni-colorati-gurung

pantaloni-colorati-hermes  pantaloni-colorati-valentino

pantaloni-sense-violet  pantaloni-sense-verzi

Eleganta. Fara a nega pozitia fruntasa a rochiilor clasice, elegante, pantalonul de costum se afirma ca o alternativa la fel de classy. O tinuta demna de un eveniment tip cocktail, combinatia dintre pantalonul clasic si un blazer dintr-un material la fel de fin evidentiaza un rafinament aparte.

Tom Ford aduce in prim plan look-uri indraznete, androgine, obtinute din combinatia pantalonului drept cu blazerul lung cu umperi pronuntati, in timp ce Dior si Armani accentueaza o latura mai feminina. Pantalonii la dunga, blazerele cambrate, camasile cu accente transparente sau aplicatiile pe revere sunt accente care pastreaza o nota androgina pe care o feminineaza prin materiale fine si accesorii in ton.

pantaloni-albi-costum-ford  pantaloni-albi-costum-dior

pantaloni-costum-dior  pantaloni-costum-armani

pantaloni-eleganti-sense  pantaloni-eleganti-sense

Jeansii “fasii”. Daca in sezoanele precedente ne-am familiarizat cu jeansii cu broderii si diverse aplicatii, anul 2018 apartine jeansilor in mai multe culori sau nuante dispuse in forma unor fasii verticale.

O piesa ideala pentru un outfit casual chic de oras, acestia pot fi purtati atat cu topuri uni pe corp, pentru un look cu accente clasice, cat si cu topuri cu dungi orizontale, pentru o aparitie ca la carte in stilul Dior.

jeansi-alice-olivia  jeansi-chloe

pantaloni-denim-dior  pantaloni-denim-rykiel

Carouri. Un model care a revenit in acest sezon, pantalonii in carouri sunt acea piesa care ajuta la schitarea unei tinute statement de oras. Pentru un look relaxat, acestia pot fi purtati cu topuri cu mesaj sau cu camasi uni, iar pentru a obtine o tinuta demna de un eveniment glam pot fi asortati, asa cum propune Balenciaga, cu camasi lungi, ample si o pereche de pantofi cu toc.

Intrucat modelul in carouri si combinatia de culori puternice pot aduce un plus de volum, este indicat ca topurile cu care asortam sa nu acopere talia pantalonilor, cu atat mai mult daca alegem un pantalon cu un croi amplu.

pantaloni-carouri  pantaloni-carouri

pantaloni-carouri-balenciaga  pantaloni-carouri

Volane. Un detaliu stilistic pe care moda ni l-a readus in atentie in urma cu cateva sezoane, cu precadere prin modele de rochii si topuri boeme, volanele au luat cu asalt in acest an si trendurile pantalonilor.

Accentuand acelasi stil romantic si feminin prin excelenta, pantalonii cu volane pot fi purtati cu topuri florale sau pastel pentru a evidentia stilul propus. De asemenea, pentru a schita cat mai corect imaginea unei siluete clepsidra, putem opta pentru un top cu volane sau suprapuneri in zona superioara.

pantaloni-volane  pantaloni-volane

pantaloni-volane   pantaloni-volane

Crop si evazat. Pantalonii de tip culottes au dominat sezoanele trecute, ajutand in special la schitarea unor tinute elegante. Pentru acest an, designerii au pastrat croiul crop evazat pentru a propune un model asemanator, de data aceasta dintr-un material mai rigid, pretat stilurilor casual chic.

Talia inalta este definitorie, ajutand la sublinierea siluetei, modelul crop creeaza iluzia unei siluete mai inalte, iar accesorizarea cu sandale cu platforma sau cu pantofii cu talpa plata ii recomanda iesirilor relaxate. Pentru a obtine un outfit de efect, acest model poate fi asortat cu topuri cu umerii goi sau cu volane, gentile din rafie fiind un accesoriu modern care completeaza in ton tinuta.

pantaloni-crop-evazati  pantaloni-crop-evzaati

pantaloni-crop-evazati  pantaloni-denim-crop

Palazzo. Pantalonii palazzo raman in tendinte si se remarca prin dualitatea stilistica. Astfel, acest model cu un croi amplu, lejer si cu talie inalta, poate fi purtat la fel de corect cu un top alb uni pentru o iesire de zi, asa cum propune Carolina Herrera, dar si cu topuri statement cu maneci bufante, umeri goi sau volane la decolteu in stilul Valentino.

Croiul amplu al pantalonilor palazzo cere o asortare atenta cu topuri scurte sau cu terminatia purtata sub betelia pantalonilor, maiourile sau bluzele pe corp, cu umerii goi sau strapless fiind printre cele mai indicate completari stilistice.

pantaloni-evazati  pantaloni-denim-evazati-herrera

pantaloni-evazati-valentino  pantaloni-evazati-tcherassi

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.