3 jachete pentru 3 tipuri de silueta

 

In sezoanele de tranzitie, jachetele care ne definesc garderoba sunt emblematice pentru stilurile create si pot sublinia diverse atuuri. Spre exemplu, o jacheta scurta poate fi cea mai potrivita alegere pentru o silueta petite, un model peplum poate avantaja siluetele triunghi inversat (umeri mai lati decat solduri), in timp ce trenciurile sporesc eleganta oricarei tinute si avantajeaza mai ales siluetele inalte.

Jachetele biker, initial reprezentative pentru stilurile urbane indraznete, au devenit treptat un esantion al tuturor stilurilor care au ca punct comun o personalitate puternica. Stilurile diferite pe care le pot schita variaza de la cele casual chic la cele elegante, iar culoarea are un cuvant de spus in aceasta diferentiere. Astfel, un model clasic, negru, se incadreaza perfect intr-un stil casual chic, alaturi de o fusta sau o rochie ampla, in timp ce un model intr-o culoare pastel poate completa o tinuta eleganta alaturi de o rochie florala si o pereche de stiletto. Una dintre putinele jachete care poate fi purtata cu orice lungime de fuste si rochii, dar si cu pantaloni in orice croiala, are avantajul de a crea datorita croiului scurt si a modelului predominant cambrat iluzia unei siluete mai inalte.

biker-jacket biker-jacket

sense-jacheta-neagra jacheta-sense-albastra

De la Carolina Herrera la Ralph&Russo, designerii au transformat jachetele peplum intr-un fashion icon pentru femeile al caror stil urmareste o linie eleganta si sofisticata. Desi acestea pot fi purtate si la denim pentru un stil mai casual, modelul le recomanda in special stilurilor classy si siluetelor care necesita volum in zona soldurilor. Astfel, jacheta peplum devine o piesa usor de adoptat in tinute urbane elegante, dar si la serviciu sau la evenimente formale, alaturi de fuste conice si pantaloni pana.

jacheta-peplum Ralph & Russo Spring 2017

jacheta-peplum-neagra jacheta-peplum-sense

Trenciurile reprezinta accentul clasic din garderoba, devenind o piesa atemporala si usor de adoptat oricarui stil. Un model clasic ce poate fi adoptat in tinute office, cu rochii si fuste midi, trenciul aduce o nota eleganta si in tinutele urbane relaxate. Modelele de-asupra genunchilor pot fi purtate cu jeansi usor evazati, ca in exemplul tinutei alese de Claudia Schiffer, in timp ce modele sub genunchi sunt mai potrivite pantalonilor conici. Cordonul in talie subliniaza silueta, insa purtat deschis aduce tinuta intr-un stil casual, relaxat. Pentru o tusa french, o esarfa ingusta, satinata, poate fi un accesoriu esential.

trench-claudia-schiffer trench

trench trenci-sense

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.